Cernăuți, ul.Gertsena, 1А
Cernăuți, ul.Gertsena, 1А
Blog

Logistica viitorului

Lumea noastră se schimbă zi de zi: e greu de prevăzut cum va fi viața noastră mâine. Pentru a face acest lucru, trebuie să studiem tendințele și să luăm în considerare diferite moduri de dezvoltare.

Niciodată nu știm care inovații vor veni la viață și care vor fi populare pentru o perioadă scurtă de timp. În acest articol, vom examina inovațiile perspective în logistică, precum și analiza celor mai relevante tendințe în dezvoltarea sa în ultimii ani.

Vehicule fără pilot

Ideea utilizării mașinilor fără pilot în transportul de mărfuri a generat destul de mult zgomot în spațiul mediatic. Între timp, vehiculele fără pilot sunt deja folosite în mod activ în depozite. În viitor, vehiculele fără pilot vor fi folosite pe drumurile publice când vor fi inventate modele foarte sigure. Vehiculele aeriene fără pilot, de asemenea, sunt în procesul de dezvoltate inventare. Asemenea inovații arată foarte promițătoare. De exemplu, Parcelcopter DHL s-a dovedit a fi folositor, livrând urgent medicamente și alte bunuri către locații îndepărtate din Germania. Experiență interesantă de la aceste experimente va ajuta a contribui cu succes la ameliorarea tehnologiei. Poate că vehiculele fără pilot sunt viitorul nostru apropiat?

Gadget-uri inovatoare

O altă idee interesantă care și-a găsit întrebuințarea în lumea modernă. De exemplu, înlocuirea scanerelor manuale și a documentelor de hârtie de către DHL în Olanda a redus timpul de selecție, ambalare și transport de mărfuri cu 25%. Utilizând acest dispozitiv, putem vedea în mod eficient direcțiile mișcărilor în camere mari și putem găsi rapid mărfuri scanând codurile lor de bare.

Utilizarea roboților
Pentru prima dată robotul a fost inventat de faimosul artist și om de știință Leonardo da Vinci. El a creat schița robotului care putea să urce, să-și mute mâinile și capul, să se așeze. Cu toate acestea, nu se știe dacă și-a realizat planul științific revoluționar.

Astăzi, automatizarea proceselor logistice se răspândește tot mai mult, multe operațiuni nu necesită implicarea umană. De roboți se folosesc în magazine, fabrici, birouri

În domeniul transportului de marfă, roboții se folosesc cu succes în depozite, ceea ce permite accelerarea proceselor de lucru. Probabil, utilizarea lor cu fiecare zi care trece va deveni mai răspândită.

Soluții ecologice
Problema păstrprii mediului ambiant devine din ce în ce mai actuală în lumea modernă. În majoritatea țărilor se iau decizii de ameliorare a situației ecologice. Utilizarea soluțiilor logistice cu o influiență minimă asupra ecologiei devine din ce în ce mai relevantă: vehiculele cu emisii reduse de CO2 și alte inovații. În general, se poate afirma în mod sigur că până în 2020 livrarea mărfurilor va fi semnificativ diferită de cea modernă. Modernizarea proceselor logistice în viitor va face posibilă optimizarea și perfecționarea logisticii.

Order service